sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Esimakua ruotsalaisesta agilitystä ja huippu hyvät treenit


Tänään pääsin seuraamaan Camilla Brundinin agilitykurssia meijän harjoitteluhallille ihan ilmaseks (joka tuskin Suomessa enää on mahdollista missään) ja sain hiukan esimakua siitä miten täällä ohjataan, minkälaisia tekniikoita käytetään jne. Täytyy kyllä sanoa, että olin yllättyny miten paljon erilaisia vaihtoehtoja ite olisin kyseisille radoille keksinyt mitä kouluttaja ei ehdottanut tai tuonut esiin :O Täällä tuntuu olevan käytössä vaan ihan perusohjaukset kuten jaakotus, persjättö, valssi jne. jopa pakkovalssista oltiin sitä mieltä, että paljon helpompi tehdä takaakiertona (teitynlainen alotus)? Ite olisin ehdottomasti tehny sen pakkovalssina. Samaan tulokseen oon tullu kun oon katellu ruotsalaisten koirakoiden videoita.

MUTTA, hyvin ne silti vetää!! Tänään kurssilla oli mun mielestä tosi paljon hyviä koiria ja ehkä muutama hyvä ohjaajaki ;) Koirat etenki tuntuu kääntyvän tosi hyvin ilman että ohjaajat kiljuu kurkku suorana tai vastaavaa. Ja aivan toista luokkaa olevia noutajia ku mitä Suomessa on tottunu näkemään! Yks vähän pullukka lapukkaki meni ihan kauheella raivolla rataa! Kilot ei tuntunu menoa haittaavan. Isän kultsikoihin verrattuna aika menijöitä. Ja vaikka käytössä tosiaan oli ihan ns. perusohjauksia niin radat suju tosi hyvin ja musta kouluttaja kiinnitti huomiota niihin asioihin mihin mäkin kentän laidalla istuessani.
Ja tästä kaikesta ei siis tule vetää johtopäätöstä, että mun mielestä ruotsalaiset on ihan p... vaan tekee agilityä aika erilailla kun meillä Suomessa, joka oli yllätys mulle. Moneen kertaan oon kyllä jo täällä ollessa ruotsalaisilta kuullu, että suomalaiset on jo pari vuotta ollu paljon edellä ruotsalaisia. Ne siis ite myöntää et ne on huonompia ;D no ei vaiskaa.

Oli ihan eri reilua, että saatiin Ricon kanssa lounastauolla ryhmien välissä treenata hallissa :) Ja Rico oli ihan hirmu pätevä tänään, käänty niin hienosti ja oli oikee enkeli <3 Ihan mahtava kaveri! Tehtiin taas alkuun kontakteja, kaavaan kangistuneita kun ollaan ja koitetaan tahkoa niistä parempia. Ne suju taas hyvin, tosin kaukana vieläkin sitä että himmaus saataisiin kokonaan pois..
Lisäksi tehtiin rataa joka oli kurssilla, pätkissä palkaten hienoista käännöksistä/hypyistä ja sitten koko rataa. Rata tosin ei ollu ku 20 estettä ja tein siitä hiukan vaikeutetun version lisäillen esim välistävedon, jota koitetaan koko ajan hioa kontaktien lisäksi. Ja tuntuu myös tehoavan, sillä nyt tuntu että Rico tietää samalla tavalla ku muissaki tekniikoissa mitä mä meinaan tehä ja osaa tavallaan jo ennalta lukea mikä tekniikka on kyseessä. Tosin tässäkin tapahtuu tietty aina väärinkäsityksiä, mutta samalla on musta niin suuri vahvuus Ricolla.
Sylkkärissä ja poispäinkäännöksissäki käänty taas erinomasesti, samaten ihmisnuoli toimi hyvin eikä tarvinnu "pakottaa" kääntymään jäämällä eteen pidemmäksi aikaa.

Radan lisäks tehtiin yhtä radan alkua, joka oli joskus att:n kisoissa ja mikä on pitäny koittaa uudelleen kun sillon ei ihan menny nappiin. Taas kerran pitää myöntää, että kyllä se Janita tietää tietää :) tein sillä tavalla kun muistan että janita ja jotku muutkin teki kisoissa ja toimi ihan sika hyvin! Niisto on parantunu Ricolla ihan älyttömästi ku oon treenattu sitä paljon sen sijaan että olisin vältelly sen käyttämistä. Aikasemmin olin sitä mieltä ettei se sovi Ricolle, himmas liikaa eikä ns. saalistanu kättä mutta nyt toimii :)

Ens viikonloppuna ajattelin kysyä jos pääsisin yhden tutun mukaan agilitykisoihin kattomaan kun koulun kanssa on vähän helpompi pätkä, toivon mukaan pääsen mukaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti