tiistai 5. huhtikuuta 2011

Tokoilut kotipihalla



Kyllä luit ihan oikein, tokoilut :D Tiiä koska oisin viimeksi oikeesti varta vasten lähtenyt ulos treenaamaan tokoa, mutta tänäänpäs tehtiin niin :) Vähän vaihtelua pelkkään lenkkeilyyn ja agilityyn. Meillä on ihan älyttömän hyvät mahdollisuudet treenata tokoa ihan tässä kotipihalla, nurmikenttää riittää vaikka muille jakaa! Voin kuvitella että kesällä on ihan täynnä jalkapalloilijoita ja piknikillä istuskelevia ihmisiä jne jne. Mutta sekaan mahtuu varmasti tokoilemaan, koska plaania tosiaan riittää.

Alotettiin ruudulla ja yllätys yllätys Rico oli ihan huumassa, se vaan rakastaa tätä liikettä! Ja kyllähän se muisti vielä miten tää homma hoidetaan ;) Hiukan meinaa varastaa merkiltä ruutuun, nykii nykii, mutta odottaa kumminki käskyä. Ja ruutuun löysin ihan keskelle, ainut miinus että heittäytyy helposti suoraan maahan. Joka tosin ei oo mitään uutta, eikä sinäänsä haitallista kunhan vaan osuu aina kohilleen eikä heittäydy maahan ruudun ulkopuolelle. Riskialtista siis. Korjasin aina seisomaan kun meni maahan ja lopulta jäikin jo seisomaan. Ruutua tehdessä on niin hauskaa kun Rico käyttäytyy niin paimenkoiramaisesti, menee matalana ja on oikeen bordercollien näkönen eleissään <3

Sitte tehtiin tunnaria, astetta enemmän haastetta nostattamisen jälkeen tehä liike jossa tarvii olla rauhallinen ja keskittyä käyttämään nenää. Mutta meni ihan sikahienosti! Ei nuuhkinu kaikkia kapuloita järjestelmällisesti niin ku joskus aikoinaan, mutta toi oikeen heti ekalla yrityksellä :) Ja mikä hienointa, piti tosi tosi nätisti kapulaa suussaan, ihan hento ote eikä yhtään pureskelua! Mitä ihmeitä se Julia on mun koiran kanssa tehny :O Vautsi! Ote oli siis ihan erilainen kun mitä ennen eikä tietoakaan pureskelusta. Yhessä toistossa nosti väärän ennen kun toi oikeen, tätä tekee aika usein enkä tiiä miten sais kitkettyä pois, vai onko vaan varmuuden puutetta? Pitää kysästä Julialta ku se on niin ekspertti näissä tokotouhuissa ;)

Ja lopuksi tehtiin vähän seuraamista, joka oli hyvää mutta ei yhtä innokasta kun jos tekis ekana liikkeenä. Tää on kumma juttu, tykkää seuraamisesta, mutta ei tee sitä yhtä hyvällä draivilla jos on jo tehty jotain muuta. Tai no välillä tekee mutta välillä ei. Tehtiin pari eri pitusta pätkää, ihan lyhyttä niin että saa lähes heti palkan ja sitte vähä pidempää kaavaa. Yhden kerran jätti perusasennon tekemättä pysähdyksessä, pitäs vahvistaa.

Ja vahvistettiin vielä luoksetulon seisomista palkalla.

On se hieno tokokoira!

5 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa :)
    Muista tehdä tunnareita vaan yks toisto kerrallaan :) Kun ekallamenee hienosti ne muut on ihan turhia. Oppii niistä yleensä vaan vääriä/huonoja tapoja (nostamista jne ja tulee epävarmaksi). Eli kerran ja jos menee hyvin niin homma jää siihen. Jos sikailee niin homma jää silti siihen, koira huilimaan ja tauon jälkeen uus yritys.
    Ja sitten erikseen niitä pitotreenejä eli tunari suuhun ja läheltä kutsu sivulle.

    VastaaPoista
  2. ELI poimin sun tekstistä "Ei nuuhkinu kaikkia kapuloita järjestelmällisesti niin ku joskus aikoinaan, mutta toi oikeen heti ekalla yrityksellä :)", ei sen tarviikkaan vaan saa/pitää tuoda kun oma osuu kohdalle ja tää onnistu jo ekalla, MIKSI lisää toistoja Heidi :)
    "Yhessä toistossa nosti väärän ennen kun toi oikeen, tätä tekee aika usein enkä tiiä miten sais kitkettyä pois, vai onko vaan varmuuden puutetta?" Tää oli siis ihan turha toisto kun eka meni nappiin ja kyllä, se on epävarmuutta --> eka tuo oman tosi hienosti ja sit saa palkaksi....lähteä ettimään uudelleen???? Ei näin :)

    VastaaPoista
  3. No ku mää halusin testata oliko vaan vahinko :D yleensä tuo ekalla oikeen mut kisoissa kumminki nostelee vääriä ja voi lopputuloksenaki päätyä väärään tikkuun. Mutta tehdään kuten Ricon tokovastaava sanoo jatkossa ;) Mut se miten ote oli nyt ihan erilainen on ihme!

    VastaaPoista
  4. JA sitäpaitsi, ei se kyllä kisoissa nostele vääriä, ei ainakaan kahdessa viime kokeessa :D

    VastaaPoista