maanantai 9. toukokuuta 2011

Ricosta Ruotsin agility- ja hyppyvalio heti ekoissa kisoissa!!

Viikonloppuna oltiin kisareissulla ekaa kertaa Ruotsin maalla, paikkana Oxelösund. Lähdettiin reissuun jo perjantai-iltana kun eka rataantutustuminen alkoi jo klo 7 lauantai aamuna, parempi siis niin kun herätä kolmen aikoihin yöllä ehtiäkseen paikalle. Ajettiin ensin Malinin kanssa Salaan hänen äidin luo pakkaamaan asuntovaunua ja sieltä nokka kohti Oxelösundia. Autoon pakattiin kaikenkaikkiaan neljä koiraa, neljä shelttityttöä Ricon kavereina, hän oli kovin onnessaan :)
Perille päästyä käytiin pystyttämässä teltta valmiiksi seuraavaa päivää varten ja sitten pehkuihin.

Lauantai aamuna aikanen herätys ja kamppeet kasaan ja kisapaikalle joka oli vain reilun kilometrin päässä leirintäalueelta, jossa oltiin yötä. Kisapaikkana oli iso urheilukeskus, jossa oli kaksi rataa vierekkäin nurmikentällä. Heti alkuunsa sai kengät kivasti kasteltua kun nurmikko oli kostea yön jäljiltä :/ Mutta paikka oli hieno, älyttömän isoja nurmikenttiä ja vieressä pieni metsä.



Oli vähän odotuksia, että taso ei olis kovin kummonen kisoissa, mutta miten sattukaan, että kaikki maksi maajoukkueen koirakot oli mukana kisaamassa Jenny Dammia myöten. Ja muutenkin tosi paljon nopeita bordercollieita, jotka oli suht hyvin vielä hallinnassakin. Vaikeimmilla radoilla huomas että osaaminen ei ehkä ollu ihan huipussaan vielä, mutta hyvältä se silti näytti. Vähän ahdisti että riittääkö meidän ajat ollenkaan vaikka Rico vikkelä onkin kintuistaan.

Lauantain radat:

Rata 1:
Rata oli helppo, ei mitään kummallisuuksia, asenne sen takia vähän huono, löysäilyä.
Nurmikko oli tosiaan märkä ja sen myötä liukas aamusta ja musta Rico oli vähän varovaisen olonen. Nurmikkolla tosin harvoin muutenkaan ollaan kisattu saatikka treenattu. Jatkossa kuitenkin treenataan sillä pohjalla ja paljon. Tyhmä päästin Ricon noin vaan tulemaan puomin kontaktilta ja alastulolta sen myötä vitonen. Sylkkärin ajotus meni samaan piikkiin. Pussin jälkeiseltä hypyltä käänty tosi hyvin pelkällä suhinalla! On se kiltti :)
http://www.youtube.com/watch?v=Mn0RDbu-t8s

Rata 2:
Taas sylkkärin ajotus musta vähän pielessä :/ Mutta hienosti pujotteli kepit loppuun asti. Ihan uskomatonta miten moni koira kaikissa säkäluokissa jätti kesken! :O Ja jopa maajoukkuetason koirat! Vähän epäilin että tuleeko kiire pussin jälkeisellä hyppysuoralla tehä persjättö mutta eihän siinä ollu ees hätä eikä mikään. Radalta nolla ja sijotus 2. heti Malin Elfströmin ja Swiftin jälkeen. Samalla ansaittiin hyppyserti ja koska Rico on jo hyppyvalio Suomessa tuli siitä samalla Ruotsin hyppyvalio!! :))
http://www.youtube.com/watch?v=0usNpAz1QdI

Rata 3:
Tää rata sössittiin heti alkuunsa vaikka mulla oli niin hieno plan :( Tein kakkoshypylle niistosokkarin, mutta Rico kääntyki yllättäen sillä niin hyvin että tuli kolmoshypyn ohi :O Tyhmä vielä otin tolpan ympäri tätä ennen rataa ja Riksa kun on niin fiksu että kun jotain treenaa ennen rataa muistaa se sen siellä paremmin. Hyvä selitys, mutta uskon tällä olleen vaikutusta :D Otettiin siis uudestaan kakkoshyppy ja sen myötä hylly. Nyt haki kolmosen mutta mulla oli pasmat niin sekasin ettei jatkosta tullu mitään ja käveltiin pois radalta. Harmitti ku tää oli kiva rata, pitänee rakentaa joku päivä ite ja treenata.

Rata 4:
Miten voikaan olla mahdollista että kaikkien näitten agilityssä vietettyjen vuosien jälkeen unohdan radan! :O Päivä tosin oli ollu pitkä ja aurinko porottanu koko päivän mutta silti. Lähetettyä koiran kolmosputkelle unohdin täysin mihin piti jatkaa, tein nopeen päätöksen et se piti olla A:lle, ja kun koira jo käväsi siellä muistin mihin piti jatkaa :D Vähän noloa! Tehtiin sitten loppurata sillain diipadaapaillen :D Neljä rataa taitaa olla liikaa meille yhdelle päivälle.

Viimiset radat ei oo julkasukelposta materiaalia ;)

Sunnuntain radat:

Rata 5:
Taas musta ihan sikahyvä suunnitelma alkuun, mutta toteutus meni pieleen yhdessä kohtaa. Piru kun ei opi kunnolla kääntämään koiraa poispäinkäännökseen ja ennen kaikkea ajoissa. Tässä tapauksessa ois sylkkärin kaltanen ehkä ollu tehokkaampi. Tästä ei kumminkaan vielä virhettä vaan siitä etten ollut ottanut huomioon miten koira hyppää hypyn 11 (tyhmä kattelin medejä aikasemmin ja en ottanu huomioon että mulla on hippasen isompi koira joka loikkaa pidemmälle), joten en korjannu linjaa 12 hypylle ja tuli ohi. Siinä samassa jo hyppäs väärän hypynki. Tääki jäi kaivelemaan niin paljon kun olis ollu hyvä rata meille, moni hyllytti kun oli vähän haastetta enemmän.
http://www.youtube.com/watch?v=73NtP0A-Re4

Rata 6:
Taas helpohko rata, yhtä jaakotusta koko rata. Minien versio oli paljon kivempi. Alussa halusin koittaa miten menee A:n kontaktille kun jään taakse vaikka tiesin että ois nopeempi kun juoksisin mukana. Ja hienostihan se meni, löytyy jopa todistusaineistoa kuvien muodossa miten hienosti menee alas asti ja pysähtyy sinne! :) Pätevä mies <3 Keinulta kiva kenguruloikka, mutta tuomari ei sitä nähnyt kun seisoi radan toisella reunalla! Ihmettelen kovin miten se sieltä näki keinun tai puomin kontaktit! :O Ja oli muuten moni joka mun silmiin hyppi ylöstulojen yli puomilla. Sama havaittavissa muilla radoilla, eivät keskity kattomaan ylöstuloja.
Meillä kumminki kontaktit ok. Jaakotus hiukan liian tiukka yhteen kohtaan, ei meinannu irrota putkeen, mutta vetämällä ei ois tullu vaan olis taatusti ottanut hypyn joka edellisellä kerralla mentiin. Radalta nolla, sijoitus taas toinen jonkun bc:n jälkeen jota en tuntenu eikä myöskään Malin tai Anneli. Sertit kumminkin heillä oli kasassa joten se siirtyi meille, Ricolle siis agilityserti ja toinen titteli plakkariin, Ruotsin agilityvalio!! :))
http://www.youtube.com/watch?v=vmj_UeWo748

Yhdessä viikonlopussa siis saatiin kasaan kaikki tittelit Ruotsista mitä meijän on agilityssä mahdollista saada, ei huonosti :) Parantamisen varaa olis ollu niin kun aina, kaks nollaa kuudesta radasta ei päätä huimaa. Mutta uus yritys kahden viikon päästä Knivstassa. Siellä meillä on ns. kotikenttä etu kun tuomareina on suomalaiset Seppo Savikko ja Anders Virtanen, toivon mukaan ne on suopeita meille ja on tehny haastavia ratoja ;) Ruotsissa on ens viikonloppuna maajoukkuekarsinnat joten toivon mukaan myös huiput lepäävät tämän viikonlopun ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti