maanantai 23. toukokuuta 2011

Knivstan kakspäiväset kisat

Viikonloppuna neljä starttia Knivsta BK:n aksakisoissa tässä melkeen naapurissa Ruottinmaalla. Kyllä sitä nyt osaa arvostaa oman auton merkitystä kun julkisilla molempina päivinä mentiin, tosin matka lyhyt, mutta vie kuitenkin aikaa paljon enemmän kun omalla autolla kun täytyy mennä niitten aikataulujen mukaan eikä omien. Eiks se junakin molemmilla kerroilla takasin tullessa ollu just menny tai hurautti ohi kun oltiin näköetäisyydellä asemalta. Ja mulla kun ei tietenkään ollu kotiin kiire lukemaan tenttiin..
No selvittiin kumminkin reissuista, löydettiin perille hyvissä ajoin ja Rico käyttäyty taas kun mallioppilas julkisissa :)

Tuloksellisesti viikonloppu ei ollu ihan toivotunlainen, ei yhtään nollaa, monesta lähellä piti suorituksesta huolimatta. Videot on vaan kahdelta ekalta radalta, katotaan jos saan ne ladattua myöhemmin.

Eka rata:
Miettisin että oli tosi samanolonen alku ku jossain kisoissa missä oon ollu aikasemmin ja muistin että viimeks hyllytettiin heti alkuun, mutten heti saanut mieleen miks näin kävi. Tuomarina tällä radalla oli Savikon Seppo ja kun siinä rupateltiin selvisi että lähes sama rata oli Att:llä joku kerta! Eli en siis vaan kuvitellut vaan se tosiaan oli tutunolonen. Nyt ei kuitenkaan hyllytetty siihen alkuun, mutta varmistelin sen verran että olin myöhässä putken jälkeisellä hypyllä ja siinä vähän epäröitiin mennäänkö vai eikö ja miten päin. Toiseen kertaan sama juttu yhellä toisella hypyllä kun jäin ihmettelemään että se koira tosiaan meni putkeen...Ja sit jotain Ricolle (the superkeppivarmakoira) epätavallista, tuli niin kovaa kepeille ettei kääntyny tokaan väliin. Tää tosin oli varmaan pohjasta kiinni, nurtsi oli paikotellen aika liukas ja "uus" alusta vielä Ricolle.

Toka rata:
Tosi kiva vaikea hypäri toiselta vierailevalta suomalaistuomarilta, Anders Virtaselta. Alku hyvä, mut sit menin ihan liian pitkälle pituuden suuntaan putken jälkeen vekkaamaan seuraavaa hyppyä ja livahti sinne pituudelle kovasta kiljunnasta huolimatta. Jatkettiin rata loppuun, mutta kun yks viimisten hyppyjen rimoista tuli alas (ilman kummempaa syytä) niin huomautin ja käveltiin pois radalta.

Kolmas rata:
Niin lähellä ja niin kaukana, muuten hyvä rata, mutta yks rima alas. Seppo sano että Rico katto väärään suuntaan hypylle tultaessa, mut ite en osaa sanoa mitä tapahtu ja tätä ei oo videolla. Aikakin olis riittänyt voittoon kivalla aikaerolla seuraavaan. Tosin Malin ja Nick teki vielä hiukan nopeemman vitosen. Tällä radalla tuli yllättävän paljon virheitä vaikka ei ollu mitenkään erikoisen vaikea.

Neljäs rata:
Perk... kontaktit. Tästä lähtien jos tulee ilman lupaa läpi palautan kyllä kontaktille, ärsyttävää kun tulee läpi ja saadaan tyhmiä turhia virheitä just sillon kun muuten rata sujuu hyvin. Tai no sen puomin alastulon jälkeen vähän keskittyminen herpaantu ja vedeltiin kivoja kaarroksia vähän sinne päin mitä oli tarkotus kun en oikeen osannu päättää jatkanko vai en. Ja toinen kontaktivirhe keinulta vaikka kuin kiljuin, putki veti puoleensa. Tiesin vielä että anders antaa helposti virheen jollei ehdi laskeutua alas asti, mutta kun antaa tulla läpi aina ni ihan ku se nyt sit pysähtyis vaikka kuin kiljun.

No sehän se agilityn juju on ettei se oo helppoa ja niin pienestä kiinni kun mennään lujaa. Nyt pitää vaan ottaa itteään kunnolla niskasta kiinni ja lakata tekemästä näitä pikkuvirheitä omassa ohjaamisessa niin eiköhän niitä nollia ala pukkaamaan! Koira kun on aivan huippu, kunhan omistaja vaan pysyis kartalla koko radan eikä lusmuilis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti