keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Agility SM viikonloppu Vantaalla


Kuvaaja: Iris Kieme

Lähdettiin perjantaina Julian kanssa kauheella kiireellä ajamaan kohti Vantaata heti kun Julia oli päässyt töistä. Mä olin onneks saanu perjantain vapaaks kiitos ihanan osastopäällikön vaikka moneen kertaan sitä vaihdettiin vp:ks ja työpäiväks :D Perjantai-illalla oli 3-luokille kaksi virallista rataa, agi ja hypäri. Jännitin tosi paljon kun saavuttiin kisapaikalle ja olin ihan varma ettei kisaamisesta tuu mitään ku vaan vapisen. Edessä oli pitkästä aikaa ns. isot kisat ja koko viikon olin jo odottanut ja jännittynyt tulevaa viikonloppua. Sain kuitenkin kerättyä itteni vaikka meinas tulla hiukan kiire ekaan tutustumiseen ja selviydyttiin radoista ihan tosi hienosti. Molemmat radat suju ihan niin ku vettä vaan, Ricoa oli tosi helppo ja luonteva ohjata ja kaikki tuntu menevän nappiin :)) Ekalta radalta (agilityrata) tehtiin hieno ja nopee nolla, jolla sijotuttiin neljänneks Lawilaisten keskelle :) Aika hieno tunne kun näinkin isoissa kisoissa pääsee näin lähelle palkintopallia! On se niin supermies <3 Radassa ei oikeestaan ollu oikeen mitään minkä olisin toivonu menevän paremmin, ehkä hiukan 3.putken jälkeen meni pitkäks ja kontaktit sais olla nopeemmat mut muuten mahtava rata :)
Toisena oli hypäri joka oli kans tosi onnistunut rata vaikka hyllyttettinki aika alussa kun en ohjannut tarpeeks selkeesti yhdessä kohdassa. Onnistuin tekemään kaks omasta mielestä tosi hienoa valssia, josta toisen paikkaan mihin oli aika kiire ja olin varma etten kerkeä ajoissa. Kun katoin rataa videolta oli kiva huomata, että en joutunut käskyttämään Ricoa kun yhden kerran jarrutuskäskyjen lisäksi.
Lauantaina oli sitten vuorossa joukkuekisat ja päästiin taas radalle kun oltiin SBCAK:n joukkueessa. Valitettavasti siinä vaiheessa kun me lähdettiin radalle oli joukkueen kaksi aikaisempaa koiraa jo tehnyt 5 ja hylätyn radan, joten toivo joukkueen menestymisen suhteen oli jo melkeen menetetty. Päätin etten kuitenkaan ajattele joukkueen yhteistulosta vaan lähdetään tekemään omaa rataa omalla tyylillämme. Teinkin alkuun omanlaisen ratkasun, jonka tiesin toimivan meille. Vaikka loppujen lopuksi ei sitten ihan toiminutkaan kun olin huolimaton poispäinkäännöksessä, jätin Ricon yksin suorittamaan hyppyä ja etenin seuraavalle ku olis pitäny käskyttää, jotta kääntyy tiukkaan. Sujahti siis takana olevaan putkeen ja tuloksena hyl :/ Jännää että joukkueradalta otetuissa kuvissa näytti siltä että Rico kääntyy hienosti kohti A:ta mutta silti todellisuudessa sujahti putkeen. Agilityssä kaikki tapahtuu niin hiton nopeesti :D Silti oon tyytyväinen että pysyin omassa suunnitelmassani :)Loppurata meni vähän diibadaabaillen kun kartturi ei oikeen keskittyny.
Sunnuntaina oli sitten se varsinainen kisa, jota oltiin odotettu. Mujunen oli kehitellyt mielenkiintosen hyppyradan makseja varten. Rata alko mm. niin että mentiin 5-6 hyppyä suoraan, joista yksi oli okseri, viiminen hyppy oli takaakierto. En valita radasta, se oli mun mielestä vaan hauska eikä hyppysuora tuottanut meille ongelmia, Rico kun hyppää tosi hyvin ja tarkasti aina :) Me kuitenkin mokattiin aivan toisaalla, kuviossa joka jokaisen SM-kisoihin osallistuvan pitäis jo hallita. Meinaan välistävetoihin kaatu meijän matka. Otin Ricon liian tiukkaan hyppyjen väliin enkä ohjannut kunnolla seuraavalle hypylle ja Rico tuli ohi. Korjasin mutta sama juttu seuraavalla hypyllä ja sen jälkeen en jaksanu enää yrittää. Olis tosin pitänyt sillä yli 10 virheelläkin pääsi finaaliradalle, koska yhteensä nollia tuli vaan 5 kpl. Ennen välistäveto hässäkkää meillä tosin jo oli yks rimanpudotus takaakierto-päällejuoksu kohdasta. En osaa sanoa miks putos..
Kaiken kaikkiaan oli tosi ihana viikonloppu ja sääkin oli taas hieno. Varsinkin perjantaista jäi tosi hyvä mieli, Ricon kanssa oli niin ihana mennä :) Viikonlopun seura oli kans ihan huippua, kiitos siitä kaikille osallistuneille ja etenkin Julialle ja Santulle, joiden kanssa eniten tuli vietettyä aikaa. Santun kanssa tehtiin jo diili, että ens vuonna Santtu ja Hani voittaa ja me saadaan hopeeta ;) Karsinnat me kuulemma saadaan voittaa :D

Kiitoksen myös Hennille meijän majottamisesta, oli ihan huippua nähdä taas ja viettää aikaa yhdessä (vaikka ei siihen paljon aikaa jäänytkään). Muista että oot aina tervetullu Turkuun kyläilemään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti