sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

StadiGames viikonloppu


Kuvaaja: Iris Kieme
Lisää Iriksen ottamia kuvia lauantailta albumissa :) Kiitos Iris!!

Olipa mahtava viikonloppu taas agilityn merkeissä, sää salli ja tehtiin hyviä suorituksia Ricon kanssa :)) Mutkiakin matkaan tuli, mutta kai ne kuuluu asiaan, seikkalin mm. ympäri Helsinkiä aika pitkään etsien hotellia ja kun vihdoin löysin perille ja sain auton parkkiin oli muutaman tunnin päästä auton tuulilasissa pikavoitto :D Hupsista..Saatiin kisoissa testailla tämän vuoden MM-kisa tuomarin ratoja, jotka oli kyllä ihan kivoja, sujuvia ja sopivan haasteellisia.

Eka rata oli Jalosen Karin käsialaa ja alko meijän osalta ihan mallikkaasti. Alun päällejuoksukin onnistu hyvin vaikka harkitsin aluksi toisenlaista vaihtoehtoa, hiukan vaan pääsi Rico hyppäämään pitkälle 2. hypyn. Keppien jälkeen harkitsin, että teenkö valssin seuraavan hypyn taakse vai jäänkö keppien puolelle. Päätin valssata ja muurin päällä ilmeisesti silti varmistelin putkeen vientiä ja muurin palikat kolisi alas :/ Putkelta putkeen viennissä meinas tulla vähän kiiru, mutta ehtisin sentään ohjaamaan. Kuitenkin sen verran rokotti, että mun ajotukset meni ihan pyllylleen, lähin liian myöhään ja hitaasti liikkumaan pituuden taakse ottamaan koiraa vastaan ja Rico meni pituuden jälkeisen hypyn väärin päin. Tuloksena siis hyl. http://www.youtube.com/watch?v=y-RtL7Q8Bmk

Toiselle radalle sain taas hyvän fiiliksen ohjata, tuntu että ohjaaminen oli helppoa ja sujuvaa :) Alussa jännitin hiukan puomille menoa, kun molemmilla puolilla oli putken suut tyrkyllä, mutta hienosti poika valitsi puomin ja käänty suht tiukkaan edeltävällä hypylläkin. Okserin jälkeen olin hiukan myöhässä kertomassa mihin mennään ku Rico lähti ilman lupaa kontaktilta. A:n kontaktilla en sitte malttanu pysäyttää ku hiippaili sen verran alastulolla kun olin kääntyneenä vastaan. Loppussa meinas tulla taas vähän kiire putken jälkeiseen valssiin, mutta rima pysy onneks ylhäällä ja päästiin maaliin ilman virheitä. Tuloksena siis nolla, jolla irtosi myös luokan voitto :)) http://www.youtube.com/watch?v=e96SEJw8qWA

Sunnuntaina suunnattiin takasin kisapaikalle huonosti nukuttujen yöunien jälkeen (vieresten huoneiden asukkaat päätti valvoa koko yön ja ravata käytävällä ovet paukkuen, ensi kerralla osaan varustautua korvatulpilla).
Ekana päästiin kokeilemaan taas Nalle Janssonin rataa, tällä kertaa hypäriä. Alun kiemura aiheutti päänvaivaa aika monelle ohjaajalle ja myös mulle, päätin kuitenkin tehdä kuvion omalla tyylillä luottaen koiran vahvuuksiin. Neljä ensimmäistä estettä suju hyvin, mutta putkijarrutus ei oikeen tehonnu (kepit ilmeisesti veti puoleensa kans) ja Rico valu pitkälle ja tuli seuraavan hypyn väärälle puolelle :( Tehtiin kumminkin rata loppuun asti ja todettiin että pitänee harjoitella suoraan etenemistä kaartaen. Radalla mentiin monta estettä ihan vaan suoraan, esteet oli sijoteltu vähän niin ku kaarteeseen. Rico tietysti odotti että käännytään kun yleensä tehdään tiukkoja vääntöjä vaan ja oli hiukan epävarmaa menoa.. Tuloksena siis hyl.

Viikonlopun viiminen rata oli taas Jalosen kynästä ja vaihtelun vuoksi agilityrata. Tämänkin radan ite menin valitettavasti pilaamaan jo heti nelosesteellä ottaen liian aikasin vastakkaisella kädellä koiran hypyn takaa vastaan. Rico ei luki tämän välistävetona ja hyppäs hypyn väärään suuntaan :( Tietysti tämän jälkeen tehtiin rata loppuun tosi sujuvasti yhtä riman pudotusta lukuunottamatta. Hienosti päästiin kaikista ansakohdista ohi ja homma toimi muutenkin. Ei siis jäänyt huono mieli vaikka hyllyteltiinkin :) Ite kun oppisi olemaan vielä hiukan tarkempi radan jokaisessa kohdassa!

2 kommenttia:

  1. Onnittelut voitosta! WAU miten upeasti teiltä meinikin se toka rata, siistii!!!

    Ja onnea viimeaikaisesta agilitymenestyksestänne vielä näin kirjallisestikin.

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia :) Me ollaan löydetty Ricon kanssa yhteinen sävel, on sika hienoa kisata pojan kanssa :)) Ja kiitos vielä kuvista!

    VastaaPoista