torstai 17. maaliskuuta 2011

Päällejuoksuja toisen perään


Kuvaaja: Sirpa Saari

Käytiin pyörähtämässä hallilla ja rakensin pari pätkää David Powellin suunnittelemista radoista, tarkotuksena treenata enimmäkseen päällejuoksuja, mutta myös vähän saada kuvaa siitä millasia ratoja karsinnoissa on edessä. Päällejuoksut suju tänään hyvin, jos tullaan oikeen kovalla vauhdilla ni pitää muistaa jarruttaa, jotta ei mee ohi esteestä ja jarru sihinällä ei käskytyksellä, ei oo ollenkaan niin tehokas. En tiiä miks sellasissa tilanteissa kun koira on vähän kauempana musta koitan helposti käskyttämällä jarruttaa vaikka sihinä on ihan älyttömän tehokas Ricolle. Koitan siis muistaa jatkossa! Mutta ite päällejuoksut suju hyvin eikä ees meinannu mennä ansaesteille.

Samoilla radoilla oli aika hankalia lähestymisiä kepeille, ei niinkään vaikeita kulmia vaan muuten vaikeita tilanteita, tai no se toinen oli helpompi ku miltä piirroksessa vaikutti (tai sit helpotin rakentaessa). Nämäkin suju hienosti, hyvin hakee kepit mistä vaan ja vaikka muita esteitä on näkyvissä ni aika hyvin voi luottaa että kepit käskyllä hakee just kepit. Tosin joskus matkan varrella voi tulla suoritettua jokunen hyppy, tämä pitäs pystyy estämään/opettamaan jotenki. Kepit tarkottaa että mene suoraan kepeille kulkematta muitten esteitten kautta, piste.

Lisäksi taas kontakteja, jotka näyttää hyvältä edelleen. Vielä pitäs keksiä miten saan toimimaan samalla tavalla tilanteissa kun en voi olla vieressä vedättämässä. Esimerkiksi Tsaun kisoissa näky just se miten epävarmat ne on kun oon kaukana ja hitaat tai sitten tulee läpi. Luulen että paras vois olla kun ois joku avustaja joka vois palkata kun oon kaukana ja "vedätän" sieltä. Ja mieluiten niin että palkka tulee yllättäen avustajalta, ei niin että tietää että sillä on palkka, koska sillon se on melkeen sama kun ite siellä olisin palkkaamassa.

Tiistaina mennään meidän hallille epiksiin kattomaan vähän miltä meininki siellä näyttää ja tekemään kisatreeniä, jos vaan opinnoiltani kerkeen kun tiistaina on myös seminaari ja pitäs kirjottaa eka tuomio! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti