tiistai 8. maaliskuuta 2011

Uusia juttuja ja vanhojen kertausta

Sunnuntaina ehdittiin pikasesti treenaamaan ennen kun mun kurssi alko, en viittiny jättää Ricoa kotiin kun matkat treenihallille ja takasin vie jo niin paljon aikaa että poika ois ollu yksin kovin kauan. Joten hän pääsi mukaan seuraamaan kurssia ja tapansa mukaan osasi ihan kiltisti hiljaa odottaa kun muut treenaa :) Ihanaa kun on hiljanen koira! Hän pääsi kyllä vähän esittelemään taitojaan myös ruotsalaisille ;) Joo mutta itse asiaan..

Treenattiin kontaktien lisäksi uutta sarjaestettä, joka mun ymmärtääkseni tulee sääntöihin ens vuonna, kai? vai oliko jo aikasemmin? No kumminkin sarjaa jossa esteitten väli on neljä metriä ja pitää olla suorassa linjassa. Garberin yhdeltä radalta bongasin tällasen ja päätin kokeilla miten Riksa selviytyy. Hyvinhän se hyppää, mutta en kyllä tykkää ollenkaan tällasesta :S Näyttää tosi työläältä että koira onnistuu ponnistamaan ilman että tulee laukkaaskeleita väliin, in and out taitaa olla nimeltään heppapiireissä jollen ihan väärin muista. Mutta hyvin Riksa siis selviyty, yhen ainoon kerran tais pudottaa ja tässäkin tapauksessa oli mun vika koska en suoristanu tarpeeks hyvin ennen ekaa jollon hyppäsi ekan siis vähän vinoon ja joutu korjaamaan tokalla ja kolmanteen ei enää sopinu askeleet. Ymmärrettävää siis, eipä siinä paljoo enää suuntaa vaihdella kun ei mahdu laukkaaskeleita hyppyjen väliin. Eli tosi hyvin pitää muistaa suoristaa linja ennen tällasia sarjoja! Toivon mukaan ei tuu suosioon :/
Lisäks treenattiin muutamaa alotuskuviota, missä pitää mennä aika pitkälle vastaanottamaan koiraa, mutta ekat hypyt ei oo suorassa linjassa vaan ohjaajan pitää kaukaa pystyä ohjaamaan koira ekojen hyppyjen yli ja sen lisäksi handlata tilanne siellä missä on koiraa ottamassa vastaan. Onnistu hyvin mut jarrutus kaukaa ei oo niin tehokas kun mitä läheltä, jonka oon tainnu ennenki todeta tekemättä asialle sen enempää mitään. Ehkä nyt pitäs?
Sitte treenattiin okserilla kääntymistä mikä sillon aikasemmin unohtu. Ei huomioitavaa tästä, kaikki sujuu hyvin eikä rimat lentele :)
Viimiseks vahvistettiin päällejuoksuja, joka on pitäny tehä jo kauan sitte ja pitää tehdä jatkossakin. Niin monesti on kisoissa tullu mokattua ja päällimmäisenä yllättäen tulee mieleen MM-kisat jossa kahteen kertaan mokasin tässä samassa asiassa!!! Että voi ottaa päähän edelleen! Ei se että kerran mokaa mut se että samassa asiassa samana viikonloppuna kahteen kertaan, huoh. Päällejuoksut on muutenki kumma juttu koska en oo koskaan nähny että ne olis meille ongelma, mutta kuitenki tehdään niissä virheitä? Tai siis minä teen. Nyt treeneissä tuli havaittua että useimmiten sattuu sellasessa tilanteessa missä toinen este on tyrkyllä, ja yleensä kontakti tai putki jotka on tavallisia hyppyjä mielenkiintosempia. Eli kun ongelma on tiedostettu siihen pitää puuttua palkkaamalla paljon näistä ja ylipäätään treenaamalla näitä paljon!

Lauantaina taas kisat Turussa eli laivamatka edessä jälleen kerran, toivon mukaan kotiintuomisina edes jompi kumpi tuplanolla tai voittonolla sillä ne vielä puuttuis..


Kuvaaja: Sirpa Saari

2 kommenttia:

  1. Tääh, mistä oot kuullu et innari tulee sarjaesteeks? Onks jossain enemmän tietoa tosta?

    Outoa, että radalla olisi (täysikorkuisena?) innarina, kun ei hevosillakaan ole, on nimittäin tosiaan raskasta hypätä, jos rimat olisi vielä samassa korkeudessa kuin muut hypyt. Hevosillahan tota käytetään treeneissä tuomaan hyppytekniikkaan pyöreyttä ja innareita on monta peräkkäin, jolloin siitä tulee jumppasarja, mutta puomit ovat vaan jossain 40cm:ssä...

    VastaaPoista
  2. Oonkohan mä nähny unta?? :O Nyt en ees löydä sitä rataa missä se oli ja joku taas kirjotti että sarjaeste poistuu.. Ehkä mä oon vaan kuvitellu, toivotaan niin. Hyppytreeninä menee tosiaan joo mutta ei täyskorkeilla rimoilla.

    VastaaPoista