perjantai 5. maaliskuuta 2010

Jampan treenit 4.3.

Käytiin taas kuokkimassa Jampan torstai treeneissä ja luulenpa, että tullaan käymään useemminkin kuhan mahdutaan mukaan, sen verran hyvät treenit oli jälleen kerran. Kahden kerran jälkeen on saatu jo tosi paljon hyviä vinkkejä treenaamiseen! Kiitos Jamppa!

Aluksi tehtiin pari lyhyttä tekniikkapätkää, joissa ideana oli pakkovalssi. Eka pätkä suju tosi hienosti ongelmitta, Rico on pakkovalsseissa tosi etevä. Toinen pätkä meni myös tosi hyvin, mun liikkeelle lähdöt oli vaan hiukan hakusessa ja jäin liikaa odottamaan/jarruttamaan Ricoa vaikka olisi pitänyt edetä.

Lopuksi tehtiin vielä vähän pidempi rata. Tällä radalla Jampalla oli hyvä ehdotus takaakiertojen opettamiseen siivekkeen avulla, jota ruvetaan heti kun keretään hiomaan. Takaakierroissa ongelmana on ollut se, ettei Rico hyppää pyöreesti vaan viistoon ja rima tulee välillä herkästi alas jos käskytän tiukasti tai olen liian lähellä Ricon mielestä. Sama kohta saatiin hienosti tehtyä niistolla. Miettimisen aihetta aiheutti taas se, että onko tärkeämpää, että koira kääntyy todella tiukasti ja menettää usein paljon vauhtia samalla vai onko nopeampaa antaa koiran valua vähän pidemmälle. Radalla taas Rico teki tosi hienosti itsenäisesti kepit kun itse olin ohjaamassa jo seuraavaa hyppyä, yksi vahinko sattui ja viiminen väli jäi suorittamatta. Sattuu sitä näitäkin sentään joskus :) Saksalainen keppien jälkeen tosi hyvä, pakkovalssi toimii myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti