sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

On mulla aika pätevä tokokoira epäilyistä huolimatta :)

Ajeltiin Ricon kanssa Helsinkiin asti tokokisoihin kun niihin tuntuu olevan niin kauheen vaikee päästä (tai sit mä oon vaan nii huono ilmottautumaan ajoissa, kun agi kisoihin voi ilmottautua tyyliin viikkoa ennen kisaa). Kisoista jäi pääosin tosi hyvä mieli, Rico teki ihan täysillä töitä, vire oli mitä mahtavin, joka aika pitkälti varmaan johtu siitä, että ite osasin olla rento jännittämisestä huolimatta. Tästä taas osittain voi kiittää Evaa, joka oli paikalla ja vakuutti, että turha sitä on jännittää. Tuomarin rentous vaikutti positiivisesti kans asiaan. Liikkeet pisteineen ja kommenteineen:

Paikallaan istuminen: 0
Rico oli ruvennu haistelemaan maata ja oli lopulta valahtanu maahan kääntyen poispäin viereisestä koirasta. Ilmeisesti vähän ahdistunut vieraassa paikassa. Tästä saa syyttää vaan itseään, koska ei olla pitkään aikaan treenattu paikallaan oloja. Vähän meinas masennus iskeä tässä kohtaa kun ajattelin, että siihen se ykkösen hakeminen sit kaatu, mutta sain skarpattua.
Paikallaan makuu: 10
Rico ei reagoinut muiden ohjaajien käskyihin (tosin kaikilla eri käsky kun meillä) ja maltto rauhassa istua sivulla. Kun meidän vuoro tuli meni reippaasti maahan ja paino pään jalkojen väliin, Jes! Ilmeisesti oli myös maannut koko 4 min. pää alhaalla, koska oli tosi rauhallisen näkönen kun tultiin takasin piilosta. Ihanaa tässä ollaan edistytty! Kun käveltiin koirien taakse nosti päätään ja vilkaisi taakse, tätä täytyy vielä hioa. Oltiin rivin reunimmainen niin sain ekana pyytää koiran sivulle, joten ei ongelmaa muiden käskytyksistä. Rico nousi hiukan epävarmana sivulle, kun tätä on nyt hinkattu viime viikkoina, mutta nousi kumminki.
Vapaana seuraaminen: 9
Kaavio oli kiva, alussa oli paljon kääntymisiä ni koira joutu heti olemaan skarppina ja pääsi jyvälle mitä tehdään. Seuraaminen oli Ricolta tosi hyvää, ei lähteny haahuilemaan kuin yhessä täyskäännöstä edeltävässä tilanteessa. Seuraaminen just niin tiivistä kun haluan sen olevanki. Hieno mies!
Idari: 9,5
Seuraamisessa ehkä hiukan parannettavaa, mutta ei todellakaan huono. Kaikki asennot oikein ja varmat. Ei edes häiriintynyt siitä, että tuomari joka asennon kohdalla meni käskyn jälkeen käymään koiran takana, ilmeisesti tarkisti jotain tai emt.
Luoksetulo: 9
Rico meni maahan reippaasti käskystä ja lähti yllättävän lujaa tulemaan mua kohti kun kutsuin. Seisominen ois voinu olla ehkä hitusen nopeempi, mutta tosi hyvä kun ottaa huomioon, että tuli aika lujaa.
Ruutu: 10
Vähän olin epävarma, että löytääkö Rico ruutua kun liikkeen valmistelu jäi vähän huonoks, mutta löysihän se sinne :) Merkille mentäessä ehkä hiukan ennakoi ruutuun lähetystä eikä malttanu mennä kunnolla merkille ja siks kompastu merkkitötteröön ruutuun lähtiessä. Täst ei onneks rokotettu vaikka pelkäsin :D Ruutu tosiaan löyty hyvin ja Rico maltto jäädä seisomaan stop käskystä eikä heittäytyny suoraan maahan. Pysy ruudussa myös hyvin ja tuli vasta mun käskystä sivulle hienosti seuraamaan. Super!
Ohjattu nouto: 9,5
Hiukan jäi taas liikkeen valmistelu vähälle kun hätäilin ja pelkäsin, että Rico säntää suoraan kapuloille kuten viimeksi treeneissä. Poika kumminki meni yllättävänki hyvin merkille eikä ennakoinu kapuloille lähtöä. Haki oikeen ja toi reippaasti mulle. Hiukan pureskeli palautuksessa kapulaa mut ei pahasti.
Metallihyppynouto: 9
Ehkä parhaat pisteet mitä ollaan koskaan tästä liikkestä saatu! Rico lähti hyvin niin ku aina, hiukan aikaa kesti ennen ku otti metallin, mutta suht reippaasti kuitenkin. Palautuksessa näytti just samalta ku aina ennenki; "onko mun pakko kantaa tätä ällöttävää esinettä suussa" ja tuomarilla oli hauskaa mun pikkusen kustannuksella. Kaiken kaikkiaan tosi hieno metallin suoritus Ricolta.
Tunnari: 0
En tiiä mitä tässä tapahtu, kaikki meni niin hienosti tähän asti. Tunnari ei oo meille varma liike, mutta viime päivinä Rico oli tehny tosi hienosti tunnari treenit ihan maustamattomilla kapuloilla.
Lähti varmana tikuille, nuuski kaikki läpi mut mikään ei tuntunu hänen mielestään olevan oikee. Nuuski uudestaan rauhassa läpi ja sit lähti nuuskimaan ja kaivamaan maata about metrin päästä kapuloista. Annoin muutaman lisäkäskyn ja lopulta Rico palas tikuille ja löysi oman ja toi mulle hiukan pureskellen. En tiiä annoinko liian nopeesti oman liikkurille, ettei se hajustunu kunnolla (tyhmä ohjaaja jälleen kerran) vai onko vaan niin epävarma vieläkin tän liikkeen suhteen.
Kaukokäskyt: 6
Tunnarista en palkannu kunnolla, kun se oli niin huono ja se kostautu hiukan kaukoissa, Rico ei menny ekasta käskystä maahan liikkeen alussa. Muuten teki mun mielestä asennonvaihdot tosi hyvin eikä liikunu, mutta ilmeisesti kumminki liikku tai jotain, kun pisteitä lähti enemmän kun 2.

Yhteispistemäärä 231
Niin lähellä mut silti niin kaukana I-tuloksesta. Jatketaan harjoituksia ja jos sit ens kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti